TEATRE ELISEU

El Teatre Eliseu, és el teatre municipal de Roda de Ter; construït per la Cooperativa Primera del Ter l'any 1926, és obra de Josep Canaleta, deixeble d'Antoni Gaudí. Té una bonica i singular façana d'obra vista que traspua influències del modernisme popular i la sala és d'estil de teatre a la italiana. Des de finals de 2005 i fins la primavera de 2011 el teatre restà tancat per a reformes, el resultat de les quals van saber conjugar la modernitat amb l'estil tradicional que caracteritzava la sala. 

Des de la seva posada en funcionament fins a dia d'avui el Teatre Eliseu ha acollit molts actes socials i culturals de la vida de Roda, des dels Pastorets, fins a cinema, representacions teatrals, concerts, conferències, etc. El 24 de setembre de 1947 s'hi celebrà els primers Jocs Florals de Roda de Ter, en els quals el poeta del poble, Miquel Martí i Pol, guanyà un premi extraordinari per un poema escrit en castellà. Actualment la programació del Teatre Eliseu, coordinada des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter, combina propostes professionals (teatre i música) amb propostes escèniques amateurs i altres actes escolars i també a proposta de les entitats del municipi; també contempla la possibilitat de ser llogada per a assajos i representacions per a ens de fora de Roda.

Des de l’òptica tècnica, el Teatre Eliseu compta amb un escenari de de 8m x 8m amb càmara negra, amb laterals, barres i projecció; un bon equipament de so i il·luminació i un equip de professionals qualificats que fa que la sala pugui adaptar-se a tot tipus d’espectacles.

A la sala hi ha disposades un total de 309 localitats, entre les butaques de la platea (265), les cadires dels laterals (20 per banda) i les butaques de l’amfiteatre (44). Compta també amb accés i localitats adaptades per a cadires de rodes.


Contacte:
C. Bac de Roda, 1
08510 Roda de Ter
www.teatreeliseu.cat
cultura@rodadeter.cat
T. 938540457